Näin mukaan

Ensin ringette- ja luistelukouluun ja sitten joukkueeseen!

Ringettekoulu

Ringetteharrastuksen aloittaminen on helppoa. Alussa tarvitset varusteiksi kevyen ulkovaatetuksen lisäksi vain luistimet ja kypärän, pyöräilykypäräkin käy, sekä paksut hanskat.

Voit kokeilla lajia ilmaiseksi ringette- ja luistelukoulussa ensimmäisen kerran. Mukaan voit tulla koko kauden ajan. Kun luistelun perustaidot on opittu ringette- ja luistelukoulussa, ringetteharrastusta voi jatkaa oman ikäryhmän joukkueessa. Nuorimmat joukkuepelaajat ovat 5-vuotiaita ja oma joukkue löytyy kaiken ikäisille tytöille.

Mukaan voi tulla koko kauden ajan! Jokainen tyttö saa osaamisensa mukaista ohjausta.

Tule kokeilemaan, tai vaikka ensin vain katsomaan kun muut harjoittelevat.

Ringette- ja luistelukoulu toimii seuraavasti:

  • Kaiken ikäiset tytöt ovat tervetulleita mukaan.
  • Ensimmäinen kerta on ilmainen. Mikäli tyttö haluaa jatkaa ringette- ja luistelukoulussa tämän jälkeen, hän maksaa ringette- ja luistelukoulun kausimaksun 100€/syksy ja 100e/kevät. Maksu sisältää, seuran jäsenmaksun sekä jäämaksut. Lisäksi jokaiselle luistelukoululaiselle lunastetaan 25e hintainen pelaajalisenssi, joka sisältää vakuutuksen.

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä, laita viestiä ringettekoulun rehtorille: bluerings.ringettekoulu@gmail.com

 

Aikuisille naisille Lady-ringetteä

Ringeten harrastamisen voi aloittaa vielä aikuisenakin. Lady-joukkueissa harjoitellaan ja pelataan hymyssä suin, vaikka voitoillekin toki osataan antaa arvoa. Jos luistelu ja mukava porukka kiinnostaa, tule tutustumaan Ladyihin. Saatat löytää itsellesi uuden vauhdikkaan harrastuksen.

Lady-joukkueiden toiminnasta antaa lisätietoja Keravalla joukkueenjohtaja Sanna Parkkonen, email: shakers.ladyt(at)outlook.com ja Tuusulassa Satu Tuokkola email: satu.tuokkola@kolumbus.fi

 

Aikuisten höntsäringette

Aikuisten höntsäringette on tarkoitettu miehille ja naisille, jotka haluavat pelata ringetteä huvin vuoksi. Jäävuoro on 13.8.2018 alkaen Hyrylän 1-hallissa klo 21.00-22.00, hinta 10 e/kerta. Kypäräpakko, mailoja saa lainaksi.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antaa Sari Rask p. 040-8644583, sari.rask@hotmail.fi

 

Mikä laji ringette on?
 

Historia

Ringette on Sam Jacksin Kanadassa 1963 aloittama ja Juhani Wahlstenin 1979 Suomeen tuoma tyttöjen ja naisten jääpeli. Nykyään Suomessa on yli 5000 ringeten harrastajaa ja peliä pelataan paikalliselta harrastetasolta valtakunnalliseen SM-sarjaan asti, nuorimpien harrastajien ollessa vain 5-6 -vuotiaita.

Pelikenttä

Ringeten pelikenttänä käytetään jääkiekkokaukaloa. Jäähän on maalattu molempiin päihin kentän päädyn ja siniviivan väliin ohut punaviiva ns. ringetteviiva. Ringetteviivojen välisellä alueella eli keskialueella saavat kaikki pelaajat pelata samanaikaisesti. Kentän päädyn ja punaviivan välisellä alueella eli hyökkäys- tai puolustusalueella saa olla samanaikaisesti enintään kolme hyökkäys- tai kolme puolustuspelaajaa. Tällä säännöllä peli pysyy liikkuvana ja vauhdikkaana. Maalivahdilla on oma merkitty alue, jonne muut pelaajat eivät saa mennä.

Pelivälineet ja varusteet

Pelivälineenä käytetään kumista rengasta eli ringetteä. Mailana on suoravartinen ringettemaila. Alkuunpääsyyn riittää pelkät luistimet ja kypärä. Harrastuksen edetessä myös varusteet kehittyvät. Sarjapeleissä pakollisia varusteita ovat jääkiekkoluistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvi- ja kyynärsuojat, pelihanskat ja kaulasuojus. Maalivahti käyttää jääkiekkomaalivahdin mailaa ja suojuksia.

Säännöistä

Ringeten säännöt on kehitetty tyttöjen ehdoilla. Taklaaminen ja kontaktipelaaminen on täysin kielletty. Ringette onkin nimenomaan taito- eikä voimalaji. Taklauksista, koukkaamisista, kamppaamisista yms. tuomitaan jäähy. Viivarikkomuksista saa vastapuoli aloituksen.

Ringeten säännöt korostavat yhteispeliä, sillä siniviivat saa ylittää vain syöttämällä rengas viivan yli toiselle pelaajalle. Joukkueeseen kuuluu vähintään yhdeksän pelaajaa, joista kentällä on yhtä aikaa maalivahti sekä viisi kenttäpelaajaa. Vaihdot tapahtuvat jääkiekon tapaan.

Luistelutaito on ringettepelaajan tärkein taito. Harjoituksissa opitaan hallitsemaan kaikki luistelun osatekijät. Ringetteä voidaan pelata missä tahansa sääntöjä soveltaen. Se sopii kaikille iästä ja koosta riippumatta.

Lisätietoja ringetestä ja harrastuksen aloittamisesta saa myös Suomen Ringetteliitto ry:n netistä

http://www.ringette.fi/


Suomi on ringeten maailmanmestari 2016!

Ringeten MM-turnaus pelattiin vuonna 2016 Helsingissä. Naisten maailmanmestaruudesta pelasivat Kanada ja Suomi. Mestaruus ratkottiin paras kolmesta sarjalla. Suomella on nyt seitsemän ja Kanadalla neljä mestaruutta.

Ringetteä pelataan aktiivisesti neljässä maassa: Kanadassa, USA:ssa. Ruotsissa ja Suomessa. Nämä maat ottavat osaa myös kolmen vuoden välein järjestettävään MM-turnaukseen. Myös Ranskasta ja Itävallasta löytyy lajin harrastajia, mutta mailla ei toistaiseksi ole maajoukkueita. Ringetteä pyritään aktiivisesti levittämään myös muihin maihin, erityisesti Keski-Eurooppaan. Lajin syntymaassa Kanadassa rekiströityneitä ringeten harrastajia on jo yli 30 000, Suomessakin harrastajia on yli 5 000.

Ringeten ensimmäiset MM-kisat pelattiin Kanadassa vuonna 1990. Tästä eteenpäin MM-kisat järjestettiin kahden vuoden välein vuotta 1998 lukuunottamatta, jolloin pelattiin MM-kisojen sijaan viiden ottelun EuroTour-kiertue, jossa vastakkain olivat Suomi ja Kanada. Suomi on ollut mukana kaikissa MM-lopputurnauksissa. Suomen aiemmat maailmanmestaruudet on vuosilta 1994, 2000, 2004, 2007, 2010, 2013 sekä 2016!